Ja, det verkar så. Nu, min tur! Vad innehåller drömbubblorna och vad fyller de för funktion? Varför var både ellekarna och SpåRätts företag AndroArt angelägna om att de skulle finnas med, om de var så svåra att få hit och ändå så betydelselösa?

   Det där tror jag att det är människor, brist på bättre vetande, som har berättat och återberättat, tills att det har blivit en vandringssägen. Det immateriella andliga är inte konstigare än att det finns elektricitet, magnetism, radiovågor och kallfronter och varmfronter. Varför skulle det inte finnas ännu abstraktare spänningar och rörelser i tillvaron, hittills bortom människornas vetskap, vetenskap, forskning och kontroll? Drömbubblorna innehåller någon form av energi som påverkar händelseutvecklingen på jorden och planeten Tellus. Tror att man skulle kunna kalla drömbubblan för: ”Andhrybens tredje hjärna”. Den första hjärnan är intelligensens centrum. Den andra hjärnan, är ”magkänslan”, i Hara, intuitionens och upplevelsens hjärna. Den tredje, drömbubblan, är det icke-mänskliga, som filtrerar och väljer ut det som kan bli användbart bland allt det nya, främmande och okända. Duger det?

   Oj, det var mycket! Vi får nog ta om det, nästa gång!

   Det är så trevligt att du kommer! Jag ser fram emot och längtar, varje dag!

   Det gör jag med! Så nu kanske det blir oftare, om du inte misstycker?

   Tvärtom! Kom så ofta du kan och har lust! Här är min fråga:

   Jo, sa Fabian, det här med Guds godhet och Djävulens ondska. Vad menas med det?

   För de som hade Gud som stamgud, i Judéen, var det ju lätt. Gud var god när han gav sitt folk av det som de behövde. Han var deras gud och därmed den de tillbad och offrade till.

   Offrade? Du menar: människooffer?

   Ja, kanske i början. Det var inte helt ovanligt, där det funnits människor på jorden. Men så ersatte man människorna med ett djuroffer. Det kunde vara ett får eller en get. I Bibeln står det om att de offrade en ”syndabock”. För att rädda en människa från att offras, förde en präst eller annan vis person, över synden från den människa som syndat, som hade syndabördan, till ett får eller en get av hankön, för att sedan tappas på blod och offras till guden. När offret var genomfört, grillades djuret och köttet åts upp, som en ritualslakt, för de deltagande i offerriten. Det lite märkliga, kom jag på nu, är att Djävulen brukar framställas som en bock, med stora horn. Det brukar man säga kommer från den grekiske guden Pan, som har givit oss ordet för ”panik”, som i ”panikångest”.

   Men varför var man så upptagna av bockar, får och getter? Varför inte kor, grisar, älgar och rådjur?

   Det var nog därför att judéerna, eller judarna, som de också kallas, var ett nomadiserande herdefolk, som livnärde sig på att ha får och getter som husdjur och huvudföda. Därför brukar man tala om Guds son, Jesus Kristus, som: ”Den Gode Herden”. Han som ser till sin hjord, vallar sina får och lamm och ser till att ingen går vilse eller kommer till skada. Inte heller blir tagen av vargar eller andra vilda rovdjur.