Zanna kunde även utan Fabians hjälp söka kunskap och information om SpåRätt. Den största men kanske inte säkraste källan var en amatörförfattare som bodde i Stockholmsförorten Hässelby, Victor Rangner, också kallad ”Graatass” i sin blogg, som envist och enträget försökt foga samman alla lösa bitar kring familjen Frånlandsvinds öden och äventyr i tio böcker, med den engelska titeln: ”The Frånlandsvind and SpåRätt Saga”. Den var långt ifrån fullständig och perfekt, med en hel del kvar för faktagranskare och källforskare, men i stora svep och inte alltför kritiskt sinnelag, kunde den duga som en första introduktion.

När SpåRätt utvecklats vidare, från att ha kommit till världen som: ”SpåRätt Kunskaps- och Informationscenter”, passerat stadiet som prototypen till rymdstationen ”SpåRätt 1” för att bli till det allra första stjärnskeppet ”SpåRätt 2” blev sidoeffekten en växande administration som flyttade in till den historiska huvudstaden Stockholm, för att etablera sig som SpåRätt Star City of Stockholm. Redan då var SpåRätt nog med att allt skulle bli rätt, med dokumentation, publiceringar och egna faktagranskningar.

Den digitala, administrativa huvudstaden Stockholm hade man redan innan flyttat ut till Ljusdal, för att skydda mot attacker från neoluddister och andra irritationsmoment.