Club Andhryb.

Zanna och Fabian fortsatte med sitt röjande i hans till synes oändligt stora bostad.

När de trodde att de funnit och varit inne i alla salar, rum, alkover, skrymslen, vrån och förråd, fann Zanna en dörr till. Att de gått förbi den så många gånger utan att ha upptäckt eller uppmärksammat springorna kring dörren, berodde på att den, till skillnad från alla de övriga dörrarna, var slät, utan dörrspegel, utsirningar eller ornament. Dessutom var den övertapetserad och så övermålad med samma tapeter och färg, som väggen runt omkring. Handtaget var bortmonterat. Zanna tog loss ett annat, för att de skulle kunna öppna lönndörren.

Fabian hade köpt och installerat flera fristående strålkastarlampor. Sådana som hantverkarna brukade använda, för att få ett starkt ljus med spridning över tak, väggar och golv. Han hämtade en av dessa, satte in den jordade kontakten i väggen och tände. Det ganska så stora rummet sken upp i en blixt, tills när lampan stabiliserat sig och de kunde se vad som fanns där inne.

Fabian och Zanna var eniga om att åtminstone den större delen av fastigheten hade använts till en öppen eller sluten bordellverksamhet. Den måste ha funnits till slutet av 1970-talet och kanske till och med fram till år 1985. Det kunde de gissa sig till, efter att ha skaffat sig en överblick av vad som fanns i rummet och vad det kan ha använts till.

Zanna, med en mer vardaglig och anspråkslös fantasi, menade att:

   Det måste ha varit något slags musikrum? Det finns ju tre olika musikanläggningar, högtalare ståendes på golvet och monterade uppe i de fyra hörnorna i taket. Så finns det ju gott om gamla läskbackar fyllda av lp-skivor, ep-skivor och singlar, både i vinyl och äldre så kallade ”stenkakor”. Titta här! Här står till och med en gammal trattgrammofon, av märket ”His Master’s Voice”. En raritet, om än nog inte så efterfrågad.