Namnet till sitt nystartade företag, ”Mich’s Gröna Paletten Konst & Hembygd”, hade han hämtat från det gamla företaget som Evert och Anneli haft på Odengatan, mitt emot Stockholms Stadsbiblioteks huvudbibliotek, mellan tunnelbanestationerna Rådmansgatan och Odenplan, nedanför Observatoriekullens höga brant. Där uppe stod en staty av en kentaur, med blicken hägrande bort över Birkastan, Vanadisparken och Sibirien.

Evert och Anneli Frånlandsvind hade startat ett företag som de döpt efter den ursprungliga verksamheten, en konsthandel och ramaffär, Gröna Paletten, ägd av paret Arne och Berit Eriksson och senare deras son, Leif Eriksson. När han flyttat ut verksamheten med ramaffären till Hökarängen och Pepparvägen 20, döpte Evert och Anneli sin butik i de gamla ärevördiga lokalerna vid Odengatan till: ”Gröna Paletten Konst&Hembygd”.

Mich hade funnit texten om Evert och Anneli på flera ställen i Frånlandsböckerna, men den allra första texten handlade om hur de två unga kära och nygifta byggt upp sin första affärsverksamhet, genom att köpa in och samla in gamla föremål från den svenska landsbygden och hembygden, för att förse dem, var och en, med ett äkthetsintyg och en mycket kort tillkomstberättelse. De hade använt sig av morfar Justus Gustafssons gamla orv, handtaget och skaftet till en gammaldags lie, som Justus själv tillverkat av en björk utanför gården vid Varnhem, mellan Skara Domkyrka, ”me’ byksera” och Varnhems Kloster, lite mer norr över. Justus var morfar till Anneli och lämnat över orvet som minne till Anneli, på hennes tjugoårsdag, myndighetsdagen.

   Då ska du väl kunna hantera en lie, i alla fall, sa Justus med ett ironiskt leende.

Det dröjde inte länge förrän Johan och Ylva köpte herrgården Dreva Bruk, det nedlagda järnbruket strax söder om Enköping, ovanför Mälarens norra strand. Evert, som var son till Johan och Ylva, kom överens om med sin hustru Anneli att också de skulle flytta till Dreva Bruk. Där fortsatte de ett tag med Gröna Paletten Konst&Hembygd, tills att det var dags att sälja också det företaget, liksom Johan och Ylva tidigare gjort med sitt eget spelföretag, ”Tummens och Rutans Spel”. Mamma Kristin med sin nya sambo och livskamrat Tor, sålde så småningom sina lägenheter vid Vanadisvägen och Frejgatan, för att köpa in sig i Dreva Bruk. Det gjorde också Ylvas föräldrar Sven och Siv Larsson. Snart kom också Johans lillasyster Turid med hennes sambo och livskamrat Jim Legg. För att efter några år Evert och Anneli skulle sätta till livet tvillingarna Adam och Sophie Frånlandsvind. Hon som var döpt efter friherrinnan Sophie von Dreva.

Visst var det tur att de alla hade eget kapital att bidra och investera med, men den nya verksamheten, ”Breda Hjärnbruk” skulle locka makare och hackare från Sveriges alla hörn, Skandinavien och övriga världen, för att människor med idéer och visioner skulle kunna arbeta ensamma i verkstäderna, inspirera varandra, samtala och verka i olika synergieffekter.