Fyrar som blinkar.

När Mich gång efter annan läste om sidorna om hur Frånlandsvinds satt igång med sina projekt, återkom de målningar som konstnären och pappan i familjen, Rudolf Frånlandsvind kallat för: ”Fyrar som blinkar”. Mich letade och letade, men som det ofta blir när man fastnar för något som egentligen inte är särskilt väsentligt eller betydligt, kan man inte låta bli att fortsätta leta, söka och titta.

Hans sökande ledde så småningom till ett fåtal målningar i olja, tusch, akvarell och bläck. Det var tydligt att Rudolf föredragit mer dova, molniga och lite ensamma och dystra bilder, än klara och vackra, mer opaka färger. Hellre sepia, pariserblått, krapplack, rå umbra eller rå sienna, med lite av ockragult eller karmosinrött, i. För att ge fyrarna lite mer av dramatik, gotiskt dunkel, nordiskt svårmod eller havsstormar och oväder i bakgrunderna, borta vid horisontlinjen.