Nu var det dags för Michs och Zannas lunch.

Zanna visste att Mich gillade att hon lagade mat med 3D-skrivare, mikrovågsugn, induktionshäll och andra tekniska innovationer, från förr och framtiden, eller från när och fjärran länder. Att laga mat, för Mich och nu också för Zanna, var att skapa ett föremål, gestalta, och inte bara ställa fram en stekpanna med en vidbränd omelett i.

Maten kunde bestå av så många konsistenser. Varför inte formge en badort på Barbados, Disneyland i Kalifornien eller ett nöjesfält för hundar, med agilitybanor? Eller en rymdstation eller en träningsbana för Stjärnspindlarna, när de tränade parcour och freerunning?

När det handlade om ingredienser var Mich inte särskilt kreativ eller intresserad. Hellre en vågad visualisering, än att maten bara skulle vara nyttig och god. Hans favoriträtt bestod av sojafärs, tillagad som köttfärs, med skivade champinjoner och jalapeños i.

   Starkt ska det va’! Sa Mich.

Människokvinnan Zanna var en ivrig förespråkare för vegetariskt och ibland även veganmat. Till det vegetariska sojaköttet tillagade hon en grönsaksmix av Havssallad och Glasört. Båda växte nere under havets yta. På senare tid hade SpåRätt startat stora odlingar av havsväxter, sjögräs, alger och tång, för att kunna flytta ut plantorna till rymdstäderna, utanför Tellus solsystem.

Som tilltugg och extra näring använde sig Zanna av bulgur, korn, couscous och andra näringsrika baljväxter och sädesslag. Så gällde det att få med färskvaror med, av lök, paprika, tomater, örter och färska kryddor.

Till dryck fanns det så gott om färdiga extrakt, bara att sätta till vatten eller annan vätska. Det mesta av den gamla tillverkningen av legala droger och mediciner ingick i husmanskosten och festmåltiderna. Det var upp till var och en att bestämma vilket sinnestillstånd som just den personen ville tillbringa festen eller middagen i, utan att må illa, bli förvirrad eller ansträngande för den närmaste omgivningen.