Därför valde ledaren Black Queen, eller, som hon egentligen hette, Katarina Filipsson, att börja verka gott, för att kunna fortsätta med att vilja ont. Det var åtminstone hennes impulsiva första avsikt.

När samhället införde medborgarlöner åt alla, försvann för alltid det sociala samhällskontraktet och medborgarnas vilja till att hjälpa och stödja varandra.

En ”snökanon” av flera veckors istadigt snöväder försatte medborgarna i ett nödläge som de aldrig tidigare kunnat föreställa sig. Snön vräkte ner, dag efter dag, vecka efter vecka och månad efter månad. Mellan de plötsligt nedfallande snötäckena, uppstod perioder av töväder, då vattenmassor rann utmed gator och torg, fyllde avloppssystemen och blev till översvämningar i vattendragen omkring enskilda bostäder och större samhällen. Människor kom inte fram med bilar eller andra fordon. De förarlösa flygbilarna kunde inte köra, när snömolnen gav radioskuggor under. Människorna föredrog att sitta hemma, nedkylda, i hus där det saknades värme, vatten och avlopp. De som förberett sig, av preppers och survivalister, kunde smälta snön och laga måltider av frystorkat och pulvermat. Det enda system som fortfarande fungerade, var nätverken av Bitches Brew.

Det var som om alla de hårda och hårdnackade, fick en annan uppgift, som en uppenbarelse från ett högre sammanhang. Alla de som de tidigare pressat allt vad de hade från, började de se till att de skulle ha av det som de allra mest behövde. Själva hanteringen, systemet och nätverket, fanns ju redan. Det var bara att ändra innehåll, riktning och inriktning. Det som kunde sändas åt det ena hållet, förr, kunde nu gå i den andra riktningen istället.

Det var för maffian inget nytt. Allt gick att ändra på, för ett flexibelt och kreativt sinne. Det var som när maffian upptäckt att det var lönsammare att smuggla, langa och sälja kokain, istället för dödsdrogen heroin. Om kunderna och de beroende dog av sitt självvalda eller påtvingade missbruk, vem skulle då köpa deras varor i framtiden?

Det odlades alltid en myt om de kriminella, sedan Sagan om Robin Hood, som stal från de rika för att ge till de fattiga. Den var förstås inget annat än en legend och en amsaga för barnen, innan de skulle sova på kvällen, men det kunde ändå ligga en sanning i den. Inte ens den ondaste och värsta personen i världen, kunde överleva på att alltid vara elak eller oförutsägbar. Inte ens den mest egoistiske av alla, kunde bara ta för sig tills att det var slut och över för alla andra människor omkring.

Black Queen var en sann systembyggare och samhällskonstruktör. Inte ens hon själv hade anat sina talanger, när hon fortfarande gick i gymnasiet och hette Katarina Filipsson. Då var hon, som de allra flesta av hennes väninnor och skolkamrater, intresserad av att umgås, prata, skvallra, beundra eller förakta.