Jag har en känsla av, upplevelse av, att jag borde hinna före, innan något händer. Vad det är, vet jag inte.

   Det är nog bara nåt som du inbillar dig!

   Vad är det; ”inbillning”?

   Det är som att lura sig själv att tro på något som inte finns. Ibland kan det vara detsamma som ”fantasi”, som inbillningsförmåga. Då är det något positivt och kan vara till användning när man vill skapa och tillverka nåt.

   Då kanske jag, som du säger; inbillar mig nåt som kan bli till användning för andra andhryber?

   Hur tänker du då?

   Ja, hur tänker jag då, frågade Mich mer sig själv, än Zanna.

Hon märkte att han igen, som han gjorde när han satt och antecknade, föll ner i ett slags transliknande tillstånd av mindre okontaktbarhet. Han försvann, men gick fortfarande att väcka ur sin koncentration.

Mich fördjupade sig i tankarna kring Mannen och männen. Var det inte just de som utgjorde själva mänskligheten? Var det inte naturligt och normalt för en man, mer än en kvinna; att ingripa och påverka livet, naturen och verkligheten? Kvinnorna var, trodde Mich, mer vana vid att acceptera och godta livet och vardagen som den var och som den sett ut.

Männen var handlingskraftiga, modiga, offensiva och kanske lite påstridiga och aggressiva, för att ge tillvaron den gestaltning, verkan, effekter och konsekvenser, som de tillsammans, kollektivt och i gemenskap, ville utforma verkligheten till att bli.

Mannen och männen hade det försprånget att de ofta var större och starkare, än kvinnorna. Deras fysik, fysiska styrka och fysiska mentalitet, utåtriktad och framåt, hade givit dem de högsta platserna i Charles Darwins Utvecklingslära och i Näringskedjan. Männen såg sig som mäktiga till att kämpa, slåss, jaga och döda. Kvinnorna skulle beskyddas men också vara lydiga och underdåniga de större och starkare männen.

Kanske var det Mick Jagger som kom med den både fysiska och mentala förändringen?

Det fanns de, som skribenten Philip Norman, som citerade andra som jämfört Mick Jagger med Adolf Hitler. Var gitarristen Keith Richards den perfekta musikern, var Mick Jagger den perfekta super- eller megastjärnan. Var han än dök upp och i vilket sammanhang han än befann sig i, lockade han till stora rubriker, skandaler och skvaller. Andra stjärnor, personligheter, grupper och massmediala kändisar hade dött i olyckor, skjutits, gått ner sig i missbruk eller hamnat i skattefällor eller tragiska skilsmässor, men Mick och Keith gick vidare, som fältherrar och härförare, för vad då?