Var deras gemensamma eller individuella mål bara att bli rikast och berömdast?

Männen i världen, de som menade att de var de riktiga och äkta männen, av alla kopior, plagiat och förfalskningar, hade bara en sak gemensamt: tron och föreställningen om att den fysiska styrkan skulle besegra allt, förr eller senare.

När det inte blev något ”senare”, återstod bara att vända åter till det ”förr” som de upplevde som deras riktiga och verkliga värld. Då, när de fortfarande varit Herrar och Herrefolket på jordens yta.

Samtidigt, under tiden, var det andra grupper som gjort entré och satt sig i respekt. Det var dessa som Herrefolket fruktade mest. De som använde sig inte bara av andra medel, utan också utgick från andra värdeskalor och värderingar. Sådana som familjen Frånlandsvind som upprustade ett gammalt nedlagt järnbruk, till att bli ett modernt och futuristiskt utbildningscenter, för de som konstruerade och använde mer högteknologiska och digitala maskiner, än bara hävstänger, pumpar och skovelhjul.

Mekaniken var neoluddister och neoidealister eniga om, likaså ingenjörskonsten och industrialismen. Men när, långsamt men säkert; maskinerna övertog arbetena från männen i den mänskliga och antropocentriska näringskedjan, återstod för neoluddisterna att än en gång, kanske den sista, hänvisa till Charles Darwin och Socialdarwinismen. Det var bara det att musklerna och styrkan dög till uppvisningar och shower, som Starke Adolf på Cirkus, eller att imponera på den lokala kvinnbefolkningen på marknadsplatser och i barernas dunkla belysningar.

Medan männen stod och böjde järnstänger och brottades i whrestlingmatcher, gick kvinnorna framåt på framtidens catwalker, för att visa upp och göra känt de marknadskrafter som männen aldrig uppfattat som konkurrenskraftiga och potenta. Där blandades rockmusikens idoler med modekungar av båda könen och med den senaste tekniken från underhållning, televisionsshower och direktsända tävlingar ”worldwide”, ute på nätet.