Sverige var ett litet land och som ett sådant var befolkningen vad vid att anpassa sig till de större ländernas inrikes- och utrikespolitik. Det familjeföretag som Johan och Ylva Frånlandsvind en gång bildat i Dreva Herrgård och Breda Hjärnbruk, Kunskaps- och Informationscentret SpåRätt, ombildade de till ett aktiebolag, där de själva, Frånlandsvinds, ägde aktiemajoriteten. Det blev grundplåten till Rymdstationen och senare stjärnskeppen SpåRätt.

Rymdstationen SpåRätt 1, prototypen, stod fortfarande kvar som ett museum, utanför kunskaps- och informationscentret, i närheten av Dreva Järnbruk, strax söder om Enköping. Rymdstationen SpåRätt 2, den första som lämnade jordens yta och som blev stationär intill SpåRätt EarthStar Rymdhotell och Restaurang, var numera också ett museum, anknutet till Star Vegas, nöjesstaden och etablissemanget som startats av Harriet Backe och Baltazar Vaduvill. Dit upp hade SpåRätt med Stjärnspindlarna skapat de första rymdhissarna, från SpåRätt Star City of Stockholm. Med hissar och drönarcontainers hade företaget forslat material för att bygga ut den allra första rymdstaden med bostäder och arbetsplatser.

Rymdstäderna lockade upp en hel del av neoluddistiska, traditionella män. Här kunde de åter använda sina muskler och fysiska styrka, för att skapa de konstruktioner som robotar, multi3D-skrivare och andra maskiner inte ännu så länge klarade av.

Kvinnor och barn hade lärt sig att programmera. När de inte satt vid sina skärmar och arbetade, tog de paus och dansade ”Wiki Wiki” eller andra afrikanska danser. De afrikanska och indiska danserna innehöll mer av synkoperade rytmer och baktakter, som tränade kroppen rörelseapparat och mindre muskler. Det fanns även övningar för tår och fingrar, som var hämtade från Chineng Qigong, Tai Chi Chuan och Shaolin Kung Fu.

Stärnspindlarna ledde danser och rörelser för unga och gamla. De tränade även arbetarna i mer spatiala rörelsemönster, från träningsbanor med hinder från Parcour och Freerunning. De mest avancerade kunde även exelera i den sydamerikanska danskampsporten Capoeira och snurra på huvudet i Hiphop. Det var sådana rörelser som kunde komma till användning när de klättrade omkring ute på ställningarna runt rymdstationer och stjärnskepp.

En ström av virtualister uppstod, när ryktet gick att sittandet i en drömmaskin kunde utgöra ett hinder för att bli utvald och utsedd till att ”Go Outspace”.