Maria hade berättat om sina första år tillsammans. Båda var de utåtriktade, snygga och sexiga. Ingen av dem hade varit något ljus i skolan. Så snart de gått färdigt grundskolan, Maria övergav den redan efter åttonde klass, begav de sig ut på äventyr, i stad och på landsbygd.

Deras första arbetsplats blev en cirkus. Där skulle de tömma papperskorgar och hålla snyggt och informera vakterna om det kunde uppstå trubbel någonstans. De tränade cirkuskonster, med att jonglera tillsammans, sluka eld, dansa och uppträda. Maria blev lite av en cirkusprinsessa, medan Raymond byggde muskler. När han tränat en tid, fick han tips om anabola steroider. Han testade några ryssfemmor och gillade det. De gav honom bättre självförtroende och en häftigare muskulatur. När han kommit in i de kretsarna, var det lätt att börja testa droger som påverkade potensen och sexualdriften. Maria och han använde hasch, amfetamin, extasy, qualaades, kokain och heroin. De fastnade i beroende och gick ner sig.

Det här var före SpåRätt och neoidealisterna infört Global Basic Income, för alla världens medborgare. När Raymond och Maria inte hade något arbete och arbetslöshetskassan inte räckte till, gjorde de som många andra, av unga neoluddister. För att ha råd med drogerna, sålde de sig båda som prostituerade och fick jobb i ett kringresande sextält. Där ingick det att sälja allt, till de som rest från när och fjärran, ute på den svenska landsbygden. Raymond sålde anabola och droger, medan Maria höll på med ”intim kroppsmassage”. De höll på tills att de tröttnade. Raymond hamnade i slagsmål med en kund till Maria som inte ville betala. De drog därifrån och reste runt lite hur som helst, i Europa, USA och Sydamerika.

I Rio de Janeiro hörde de talas om ett läkemedelsföretag som sökte människor att testa en ny hälsostärkande medicin på. Det visade sig vara en åldersförlängande drog. Med en långsam men djupgående förändring av kroppens celler, kunde människorna i framtiden bli mer än tvåhundra år gamla. Det gillade Raymond och Maria. De anmälde sig till verksamheten, levde enkelt men hälsosamt, utan illegala droger eller steroider, för att kropparna skulle anpassas bättre till att leva längre.

I det medicinska företaget, som ägdes av det då svenskägda SpåRätt AndroArt, fick de frågan om de var intresserade av att flytta ut i rymden. De var först tveksamma och förklarade att deras bakgrund inte var alltigenom hälsosam och idealisk, men Maria blev lovad en utbildning till fysiolog och sexrådgivare och Raymond kunde bli instruktör för Stjärnspindlarna. Eftersom han var vältränad och erfaren, kunde han ha mycket att dela med sig av, till unga kvinnor och män som var ute efter att träna till atleter och akrobater.

Raymond och Maria tittade på varandra, log samstämmigt och svarade:

   Ja visst, alla tajders!

Så flyttade de ut i rymden.

Mich frågade, medan Zanna lyssnade och antecknade. Det kunde vara bra med en sidekick som kunde komma med frågor om sådant som inte riktigt hörde till ämnet, men ändå kunde vara avgörande för andra frågor längre fram:

   Hej på er, Raymond och Maria, sa Mich. Kul att ni kunde ställa upp!

   Ja, vi börjar bli ena riktiga kändisar, sa Maria.