Vad kunde SpåRätt, Förenta Nationerna, USA, USE, AFS eller alla andra auktoriteter, administrationer, förbund och församlingar, göra?

Ingen vågade komma med idén till en total nedrustning, av kärnvapen, kemiska vapen, miljöförstörande handlingar och produkter, eftersom allt sådant kunde innebära att rubba en redan svag och bräcklig harmoni och balans.

I USA, efter Andra världskriget och under det Kalla kriget, med hot om kommunism och anarki, fanns det ont om arbete i norr och unga människor sökte sig gärna söderut, under den kallare årstiden, för att leva enkelt och bekvämt på Söderns solheta badstränder och uteserveringar. Arbetslösheten var stor och den skulle inte bli mindre av att industrin ersatte mänsklig arbetskraft med maskiner, datorer, robotar och automater.

Unga män och kvinnor hamnade i utelivet på trottoarer, i barer och danslokaler. Männen gjorde upp affärer med varandra, för att sälja billiga prylar, droger eller kanske sina flickvänner. Allt för att få in pengar till deras dyra bilar och traditionsbundna vanor. Flickorna och kvinnorna satsade på att bli skådespelerskor, sångerskor eller dansare, men de flesta av dem blev till servitriser, stripteasedansöser eller prostituerade. Ett fåtal av dem hade viljan, begåvningen, intresset och engagemanget till att ta sig vidare, in i filmindustrin och nöjesetablissemangen. Det var en hård värld och ett hårt liv, för de som orkade stå ut och leva vidare, med drömmar, visioner och illusioner i behåll.

SpåRätt Eurasia hade kommit igång med medborgarlönerna och basic income, i norra Europa och Skandinavien. Det gav med en gång ett mycket bra resultat. Kriminaliteten gick ner, jäkten och stressen minskade, antalet drabbade av hjärninfarkt, stroke och högt blodtryck, blev färre. Den illegala drogmarknaden blev åter osynlig, när nätdroger och partydroger blev legaliserade och gick att köpa i vanliga butiker. Virtualisterna konkurrerade med den legala drogmarknaden, när medborgarna kunde ha sina egna virtuella drömmaskiner, hemma i bostäderna eller på arbetsplatserna. Sexmarknaden och sexindustrin ersattes av sexcyborger, androider och robotar, också de till överkomliga priser, på nätet eller i varuhusen.

Allt detta var en medveten strategi från SpåRätt och neoidealisterna, för att förhindra den revolution som varit att vänta, från neoluddisternas håll. Det var som att ge ett barn som skrek för att det var hungrigt, en stor påse med kola och en flaska med läsk. Föräldrarna, det vill säga, politikerna, kunde andas ut och slappna av.

SpåRätt fick en tids respit till att bygga ut de första rymdstäderna. Det skulle på nytt ge människorna och medborgarna en dröm, en riktning och en strävan framåt och uppåt.