Michs stagenografiska dockhus.

De små dockskåpsmöblerna som Mich tillverkat med sin 3D-skrivare, gav honom en idé. Varför inte bygga ett dockskåp att ha dem i?

Mich hade ingen personlig erfarenhet av att leka med dockor i ett dockskåp. Det närmaste han varit den upplevelsen, var med dataspel som Minecraft och när han som barn lekt med legoklossar. Men han kom på att ett dockhus bestod ju av golv, väggar och tak. Vad kunde det finnas i dem?

Med sin dator och skrivare skrev han ut och kopierade alla anteckningar han gjort om människorna, mänskligheten, Tellus, neoluddisterna, neoidealisterna, SpåRätt, AndroArt, Jim Leggs Ådran, Nickes Språkets Arkeologi och hans egna visioner om Psykoarkeologin. Papperna pressade han samman, till skivor som kunde användas till byggmaterialet för dockskåpet.

Det han inte kunde veta eller ens hade tänkt på, var att han med detta dockhus kunde tillintetgöra SpåRätts, ellekarnas och Angela Superstars planer på att, för all framtid, dra loss mänskligheten från all kunskap om hur människorna levt och haft det på Tellus. Mich hade, omedvetet, skapat sin egen motsvarighet till den gamla grekiska legenden om Pandoras ask.

Det kom kontrollanter och tullpersonal hem till Mich för att värdera till vad och varför han skulle ta med sig dockhuset ut i rymden. Mich förklarade att det var en del av hans hobby; att tillverka konstverk och konsthantverk.

Efter att kontrollanterna använt sina digitala sniffers till att undersöka om dockhuset kunde ha några dolda filer eller koder, god kände de, lite motvilligt, utförseln av dockhuset. Den digitala sniffern reagerade ju inte på vanlig, läsbar, skrift, med tryckta bokstäver och andra tecken.

Allt av Michs bagage och bohag placerades i en container som sedan hamnade i en flygande drönare, i storleken av ett gammaldags herkulesplan. Det skulle vidare till en av SpåRätts hangarer, ute i rymden.