Det skulle dröja länge innan man ute i rymdstäderna skulle tvingas bygga på höjden. Fördelen med en platt värld, var att allt kunde förflyttas antingen i kulvertar och tunnlar, under, eller ovanför, med drönare, flygcontainers och flygbilar.

För att söka förhindra alltför mycket av krånglig och tidsödande logistik, hade SpåRätt en väl utarbetad arbetsprocess, för att tillgodose varje nyanländ medborgares behov. När Mich och Zanna väl kommit innanför dörrarna till sin nya bostad, var redan kylskåpet och frysen välfyllt, med färdiga rätter och livsmedel, lätta att röra till och laga.

De stora tankar som fanns här och var, innehöll odlingar av havsväxter, tång, sjögräs, alger och plankton. Av dem kunde man tillverka det mesta som funnits på hemmens middagsbord, av falukorv, grönsaker, goda drycker och desserter. Det var meningen att allt det som förr blivit till gödsel, jord och mylla, ute i rymdens växthus och terrarier, skulle bli till koloniträdgårdar och köksträdgårdar. Men det skulle ta tid att få hela det ekologiska systemet att fungera och samverka. Fram till dess hade SpåRätt ett färdigt lager av kemikalier, biologiska organismer och syntetiska substitut, som fick duga tills vidare.

Zanna och Mich kände sig redan som hemma, när de klivit innanför ytterdörren. Allt kändes välbekant och nytt, samtidigt.

Innan de hunnit att sätta sig ner, knackade det på dörren. Mich gick för att öppna. Utanför stod en man och en kvinna.

   Hej, vi hörde just att ni kom! Tänkte bara presentera oss. Vi är era nya grannar här. Jag, sa mannen, heter Joe och det här är min fru och partner, Mary. Vi kommer från England. Vi anlände hit igår, eftermiddag, så vi har sovit vår första natt här hemma, i vårt nya hem!

   Jaha, hej, sa Mich. Jag heter Mich och det här är min sambo Zanna. Vi kom alldeles nyss och kommer från Stockholm. Kul att ni kommer och hälsar på! Har ni varit runt nåt?

   Ja, sa Mary, vi har gjort en liten kort promenad, i grannkvarteren, men det är fortfarande på gång med byggen, överallt. Det kan vara svårt att komma fram, i glastunnlarna.

   Har ni träffat på några andra grannar?

   Nej, inte ännu. Vi tror att vi var först och så nu kommer ni. Trevligt med lite liv och rörelse. Här är annars så tyst och stilla. Ingenting som låter, annat än fläktarna. Om ni tittar dit bort, så kan ni se Solen och Tellus.

   Oj, sa Zanna, är vi så långt borta!