Det var så Mich med andhrybens förstärkta upplevelseförmåga kunde föreställa sig och fantisera om hur människorna och andra levande varelser levt sina liv, för tre miljoner år sedan, i Etiopien, för över tolvtusen år, vid det nuvarande Göbekli Tepe i Turkiet, vid Dreva Bruk, på 1600-talet, i SpåRätt Star City of Stockholm, år 2116, eller i New York, Manhattan, vid platser som Lower East Side, Time Square och ställen som Andy Warhols The Factory, The Chelsea Hotel, Max’s Kansas City, Studio 54 och CBGB’s.

På en tidsaxel, enligt den linjära tidens teori, fanns det en kronologisk ordning, från världens begynnelse och fram till här och nu, i detta ögonblicket.

I fantasins värld var alla dessa tidpunkter likvärdiga. De hände på sätt och vis samtidigt, men på olika platser. I en tänkt värld skulle Lucy från savannen i Etiopien kunna stiga in på diskoteket Studio 54 för att där dansa med Andy Warhol, Bianca Jagger och Debbie Harry.

Samtidigt började det skymma i rymdbostaden, långt borta från Tellus jordyta, ett nästan helt avfolkat Stockholm och Lucys hembygd i Etiopien. Mich tittade på sitt dockhus. Än så länge skulle han låta det vara i dess nuvarande form, ifall det plötsligt skulle dyka upp några kontrollanter. Han visste inte heller helt säkert vad ”tomtenissarna”, de små robotarna utanför ramverket kunde se, upptäcka eller registrera.