Kunde Lucy i drömmen veta eller svara på något som Mich inte redan kände till?

Det trodde inte Mich, men var det så säkert?

Mich pekade på sig själv och sa:

   Mich. Jag heter Mich. Mich!

Så pekade han på Lucy och sa:

   Lucy. Jag kallar dig för Lucy. Du är Lucy. Lucy!

   Mich… Lucy… Mich… Lucy…, sa Lucy. Det lät mer som om hon uttalade en ramsa av betydelselösa ord eller bara ljud. Hennes mun var inte riktigt formad som en människas, så ljuden lät mer som ”oich” och ”yousy”.

Hon gick iväg ganska fort men med lite stapplande, hoppig, gång:

   Oich… Yousy… Oich… Yousy…

Hon vände sig om, för att se om Mich kom efter. Hon fortsatte att gå och Mich följde efter. Hon ställde sig vid en buske och tog upp en pinne. Med pinnen grävde hon lite i marken. Längre ner, fann hon något som hon ivrigt plockade upp. Det var levande larvar. Hon stoppade in dem i munnen och tuggade. Så bjöd hon Mich till att också han skulle ta för sig. Han böjde sig ner, tog några av larverna och stoppade in dem i munnen. Han tuggade försiktigt. De smakade aningen fett och lite salt, annars inte mycket.

Lucy sprang iväg. Mich blev ståendes kvar. Han bestämde sig för att vakna ur drömmaskinen.

När han slog upp ögonen befann han sig mitt i drömkulehavet. Det kändes som om han varit borta länge, men det var nog bara några minuter, eller högst en kvart.

Zanna var kvar i sin drömmaskin. Kanske hon låg och sov, där på den solheta stranden vid Söderhavet? Kanske att hon där drömde en annan dröm, en dröm i drömmen?

Mich steg gick in i badrummet och ställde sig i duschens heta ångor. Under drömmandet kunde kroppen göra sig av med slaggprodukter som uppstått under drömmen. När han duschat färdigt, klädde han sig enkelt i ett par korta shorts, en collegetröja, ett par långbenta denimbyxor, strumpor och lättare tygskor.

Innanför ramverket fanns inget skiftande väder. Allt var sig likt. Ingen blåst, ingen bris och inga varma, svalkande eller kalla vindilar eller fläktar. Ville någon uppleva skiften i väderleken, så fick de framkalla det själva inne i drömmaskinen.