Mich satte sig ner på en bänk som stod i närheten av en hissanordning. Han funderade på hur han skulle kunna påverka sina egna önskningar fram till de konsekvenser som han trodde att han varit ute efter. Under varje önskan, kunde det ju finnas en annan, okänd och överraskande dröm. Det var som att önska sig en förmögenhet eller en guldskatt, när det kunde vara enklare och effektivare att önska sig det som man ville köpa för alla pengarna.

Just nu önskade han sig ut ur teatern. Han visste inte varför han befann sig i en teaterbyggnad, men chansade på att öppna ännu en dörr. Framför dörren fanns en trappa. Den var troligtvis byggd helt nyligen, men såg ut som en trappa från ett slott, från barocken eller rokokon. Allt var klätt i guld. Målningarna i krusiduller och utsmyckningar, var målade i guldockra och lejongult. Han gick uppför trappan och kom ut till en vänthall, en foajé eller en lounge. Vid något som liknade en informationsdisk, stod några unga män klädda i uniformer.

   Ursäkta att jag stör! God dag! Jag skulle vilja ställa några frågor.

   God dag, min herre. För tillfället har vi fullbelagt.

   Ni menar att det är utsålt? Att det inte finns några biljetter kvar?

   Min herre. Nej, vi säljer inga biljetter. Det här är ett hotell. Drömhotellet! Det enda.

   Finns det bara ett hotell? Nej, med ”det enda” menas med att det är unikt i sitt slag. Det finns annars nästan hur många hotell som helst, beroende på vilka krav man har och vad man vill göra där, på just den platsen.

   Jag är just nu inte i behov av något hotell. Kanske att det finns någon järnvägsstation här i närheten?

   Ja, det finns en järnvägsstation bara här alldeles borta till vänster. Ni går ut här, tar till vänster, går förbi rondellen och allén och då står ni precis framför stationsbyggnaden.

   Tack så mycket! Mycket vänligt!

   På återseende.

Mich gick in i stationen. Några andra människor satt och väntade. Mich grunnade över sin situation och tänkte att han fortfarande var inne i drömmaskinen. Om han bara kunde komma på hur han skulle kunna vakna upp ur drömmen? Hade drömmen något syfte? Skulle den visa honom något, bevisa nåt som han inte trodde på, eller var det någon slags guidetur, runt i drömvärlden och drömlandskapen?