Joes äventyr i drömmaskinen.

Joe och Mary hade umgåtts länge. De var båda födda och uppvuxna i England. De hade bott i närheten av Hampstead Heath, utanför det centrala London. Inte långt från den gamla begravningsplatsen, där flera berömda människor legat begravda. På den hade filmregissörerna också spelat in gotiska skräckscener, till sina filmer. Där hade gravarna blivit till ruiner, mossa växte på söndervittrade pelare, block och andra memento mori-symboler, av Kristusgestalter, sorgsna stenänglar, madonnafigurer och gravhus med rostigt järngaller omkring.

Joe hade varit frivilligarbetare på begravningsplatsen, när han inte arbetade i en motsvarande gymnasieskola. Joe hade alltid varit intresserad av naturvetenskap, med ämnena Biologi, Fysik och Kemi. Med huvudämnet Fysik var han mest hängiven Astronomi och förklaringar och spekulationer om Universum och den yttre rymden. Därför hade han läst på allt av forskaren Stephen Hawkins och läste regelbundet hans artiklar i facklitteratur om rymden. På grund av Londonvädret och de evigt återkommande dimmorna och regnen, blev Joes reumatiska värk i hans händer mer och mer av ett problem. Därför blev han en av de första som ansökte om att få flytta ut Outspace, tillsammans med hustrun Mary. Där ute skulle han själv äntligen få uppleva rymden, utan någon atmosfär eller andra störningar emellan.

Joe använde sin drömmaskin till att samla upplevelser, information och idéer om Universum. Genom drömmaskinen kunde han koppla upp sig till ett nätverk av andra hängivna amatörastronomer, som villigt delade med sig av sina kunskaper, erfarenheter och ibland lite alltför egna antaganden. Det var inte så att de trodde att ”månen var en ost” eller att ”jorden är platt”, men att det kunde finnas mycket starka krafter och ”stormvindar” som rörde om all materia där ute. För det fanns det inga bevis och Joe trodde bara på av seriösa forskare och vetenskapsmänniskor, bekräftade bevis.